top of page

Kylie C.拋36E「學霸胸」撼同門 「港版Gabee」Ailee C. 劍指韓國




憑ViuTV節目《戀愛Staycation》令人氣爆升的「學霸甜心」Kylie C.(鄭杞瑤),去年參加《ACE TALENT演藝模特兒大賽》得獎後,加入「美容教主」唐安麒旗下入行,新一屆大賽於日前圓滿結束,當日她以師姐身份和同門的力捧新人C Lam.觀賽時,以「黑白女神」姿態上陣並爆發「胸戰」!Kylie C.以低胸晚裝盡展36E「學霸胸」氣場,C Lam.則激罕大晒34C「魔鬼胸」,由於她少有性感,故和Kylie C.一樣有睇頭成焦點!


3大參賽組別即Face of Hong Kong模特兒組、演藝組、WebStar網星組的參賽者施盡渾身解數,最後模特兒組誕生3個冠軍:Ailee C.(趙諾妍)、回歸出戰的上屆演藝組得主BrianBond(林灝邦)以及Gigi Fung奪得,其中一位冠軍會代表香港到韓國出戰,所以3位冠軍將要展開最後對決。身為首席評審的唐安麒在賽前已看好有「港版Gabee」之稱的Ailee C.,原來Ailee C. 當初只是報名演藝組,當時體重達140磅,之後接受收身療程極速減磅,最後成為演藝組及模特兒組冠軍!


唐安麒笑說:「面試當日我同佢講:『你全身瘦到30吋,你就可以參加埋模特兒組比賽!』當時我仲估佢參加唔到,但佢的確喺好短時間內,透過療程瘦咗33.7吋,仲可以參加埋模特兒組!雖然佢依家係屬於中大碼,但我覺得冇所謂,韓國Gabee都係呢個size,依家又興『微胖女』,身材靚,係要講求健康美同線條。」她和另一星級評審何國鉦,大讚奪得WebStar網星組冠軍的AnsonTiger(林子釗)「Oppa」味濃,跟韓國男神朴敘俊「撞樣」,現年24歲的Anson本職是乒乓球教練,更在《全港公開乒乓球單項錦標賽2022》奪季軍。

Comments


bottom of page