top of page

2021亞洲模特盛典香港賽區暨ACE TALENT演藝大獎 - 初賽


「美容女王」唐安麒致力發掘人才,最近她與「金牌經理人」霍汶希及名模馬詩慧等人,擔任「2021亞洲模特盛典香港賽區」的評審,日前40名入圍選手進行初選,其中18歲小鮮肉王耀宏(Ivan)因激似韓星金秀賢而率先跑出,當日他自彈自唱陳芳語的《愛你》,加上迷人笑容及謙虛禮貌的態度,好快就得到評審歡心。另外,12歲孖女Jaybie及Jaybo亦展現超強跳舞技巧,獲評判拍爛手掌。至於,曾參加ViuTV節目《全民造星III》打入20強、有「翻版柯震東」之稱的楊甯亦有參賽,其表現備受期待。


不過亦有參賽者演出差強人意,其中有人竟直言:「我唔係好熟隻歌,可唔可以拎住手機睇歌詞。」令評判大感詫異,不過唐安麒仍保持器量,待對方完成表演後才直批:「操守同禮貌好緊要,參加比賽冇可能拎住電話睇歌詞,韓國人非常重視禮貌同態度,即使有才藝同外貌,冇禮貌亦會被Out!」

Kommentare


bottom of page