top of page

【#香港娛樂】Kylie C.直播派福利 出道一年勁吸金


喺網絡發達嘅年代,只要願意將生活每一刻擺上社交平台,同大眾零距離互動分享,想成為網絡男神女神或網紅,話都冇咁易!


ACE ENTERTAINMENT新人Kylie C.(鄭杞瑤)出道一年已成為人氣模特兒及KOL,並是網上直播平台17 LIVE的爆紅主播。早前在社交媒體分析公司公布的「5月份10大人氣網紅名單」中,Kylie C.位居榜首,力壓被張敬軒「加持」邀任個唱嘉賓的陳蕾及Gareth T(湯令山)。樣子甜美,但身材是魔鬼Cup達36E的她,成為新一代宅男女神,其社交網站粉絲追蹤人數,更是由當初的不足1萬,躍升至現在已迫近14萬大關!


出道一年就榮升宅男女神的Kylie C.,其實出道前一直任職行為治療師幫助自閉症小朋友,不過為圓演藝夢而放棄高薪厚職,參加演藝模特兒大賽,為人生迎來重大轉機。「初初參加演藝模特兒大賽嗰陣我極度迷惘,好感激公司及兩位老闆;韓國社長Yong Heo及唐安麒博士嘅栽培,推動我學習唱歌及跳舞增值自己。我由一個素人乜都唔識,到依家接觸咁多新事物,包括拍廣告、做直播、出活動或參加義工活動,都係公司嘅支持同鼓勵,依家總算對未來有一點快樂嘅曙光,我會好好努力,勿忘初衷,希望繼續能夠得到大家嘅支持!」據悉Kylie C.近日接廣告接到手軟,機會浪接浪,名副其實會「生金蛋」,吸金力幾何級數上升。


為了維持人氣,Kylie C.好識做keep住在網上平台17 LIVE做直播與粉絲互動,在鏡頭前大派福利,觀眾睇得非常興奮,瘋狂留言大讚:「永遠支持你!」、「我的女神!」等等。Kylie C.表示網民的每一個留言或讚好都是鼓勵:「自從做直播後多咗好多網民認識,好似多咗班朋友咁陪住我支持我,我可以隨時同網民分享喜與樂之外,更可以畀佢哋多啲正能量,好享受同網民嘅互動!」Kylie C.更表示於17 LIVE做直播比傳統網絡平台更快更直接同粉絲溝通,可以即時知道網民反應,而且為網民帶來新鮮感和現場感,建議新入行的師弟師妹一定要做好17 LIVE 直播平台,同粉絲增加互動。


而喺啱啱喺亞洲最大型模特兒比賽《亞洲模特盛典香港賽區》及《ACE TALENT演藝大獎》中,獲得ACE Talent成人組別魅力大獎及17live 網絡人氣大獎的的士司機TimTim徐添寶,除咗係Kylie C.師弟,更加同樣係17 LIVE人氣直播主,連Kylie C.都經常看他的直播。唔知幾時會睇到Kylie C.孖住TimTim做直播齊齊吸金呢?

Comments


bottom of page